Sijoitussuunnitelma

Vuonna 2021 keskityn täysin kryptoihin. Tätä kirjoittaessa kryptoassettien paino salkussani on 80% ja niiden arvo yli 318 000 euroa. Suurin kiinnostuksen ja innostuksen kohde on itselleni IOTA, jonka uskon tuovan suurimmat tuotot. Ethereum taas edustaa "blue ship" -kryptoa, jonka avulla vain pyrin hyötymään yleisestä nousumarkkinasta, sekä DEFI/NFT yms. trendeistä. Myös Ethereumin muuttuminen proof-of-stake -malliin on mielestäni oikea suunta ja EIP-1559 muutos on erittäin kiinnostava parannus. Uskon kuitenkin enemmän IOTAn teknologiaan, mutta hajautan Ethereumiin siltä varalta, että olen väärässä.

Tavoitteena on saavuttaa vähintään miljoonan euron sijoitusomaisuus verojen maksun jälkeen vuonna 2021. Kryptojen myymisen jälkeen tavoitteena olisi siirtää rahat indeksisijoituksiin jollakin aikajänteellä. Minua vain arveluttaa nykyinen osakemarkkinoiden tilanne, karhumarkkinan uhka, sekä niiden  alhainen tuotto-odotus. Mutta kuten sanottua, nyt keskityn kryptoihin ja tätä uudelleensijoitus ongelmaa mietitään sitten myöhemmin tilanteen kehittyessä.


"The greatest enemy of a good plan is the dream of a perfect plan." 
Carl von Clausewitz

1 kommentti:

  1. Sharevillen mukaan olet kaikesta huolimatta ostanut osinkoa jakavia (verotuksellisesti epätehokkaita) etf:ä, ja näköjään pelaillut myös Alibaballa ja viimeksi nyt Fortumilla isohkolla vivulla.

    VastaaPoista