maanantai 3. heinäkuuta 2017

Parhaimmat Podcastit

Minusta tuli reilu vuosi sitten todellinen "podcast junkie" ja olenkin kuunnellut lukemattomia tunteja taloutta, sijoittamista ja rahankäyttöä, sekä niitä sivuavia aiheita käsitteleviä podcasteja. Tämä on osaltaan vähentänyt paljon käyttämääni aikaa eri blogien lukemisen parissa. Lähdenkin monesti metsään kävelylle pelkästään podcasteja kuuntelemaan ja noilla reissuilla voi usein vierähtää yhdestä jopa lähes viiteen tuntiin. Pidemmät automatkat ja julkisessa liikenteessä istuskelut tulevat myös tehokkaasti hyödynnettyä kuunteluun. Kuuntelen podcasteja myös yksinkertaisissa tylsissä askareissa, joissa ei tarvitse käyttää aivoja, mutta esimerkiksi nettiä selaillessa en tykkää kuunnella koska en pysty kunnolla keskittymään ja useat jutut menevät näin ollen ohitse ja joudun yleensä kuuntelemaan jakson uudelleen.Nykypäivänä erilaisia podcasteja on aiheesta kuin aiheesta ja laadussakin on valtavia eroja. Tähän kirjoitukseen olen yrittänyt kerätä omasta mielestäni mielenkiintoisimmat löytämäni podcastit. Lähes kaikki ovat englannin kielisiä, joten samalla myös kielitaito karttuu tai pysyy ainakin yllä. Osassa podcast lähetyksissä käsitellään luonnollisesti erilaisia vero- ja eläkeasioita (401K ym.), jotka eivät meillä Suomessa päde, mutta niitä jaksojahan ei ole pakko kuunnella ja lyhyet viittaukset aiheeseen eivät paljoa haittaa. Tietysti seasta löytyy myös muita aiheita, jotka eivät aina jaksa kiinnostaa ja jokainen voi oman mielensä mukaan valita kuuntelemansa jaksot. Toisaalta olen kuunnellut useita jaksoja, jotka aiheen ja otsikon perusteella eivät ole minua juurikaan kiinnostaneet, mutta aloitettuani kuuntelemaan ne ovat olleet todella mielenkiitoisia ja inspiroivia. Suosittelen kahlaamaan eri podcastien arkistot läpi ja etsimään niiden ajattomat helmet, eikä ainoastaan tyytyä kuuntelemaan uusimpia jaksoja.

Henkilökohtaisesti en tykkää ollenkaan kuunnella/lukea ns. valtamedioiden tekemiä juttuja sijoittamisesta tai taloudesta, koska ne ovat yleensä erittäin pintapuolisia ja tylsiä, sekä niiden tekijät eivät yleensä ymmärrä aiheesta paljoakaan, eivät ole oikeasti kiinnostuneita aiheesta, tai eivät vaan persoonansa vuoksi osaa käsitellä asiaa itseäni iinnostavalla tavalla. Jutut ovat myös kovan itsesensuurin alaisia ja haastatteltavat tiedostavat myös miten valtamediassa kuuluu puhua mahdollisimman kiltisti yleisiä mantroja toistellen. Toki kohdeyleisöksi yritetään saadakkin mahdollisimman laaja yleisö, joten juttujen on jo senkin vuoksi oltava melko aloittelija tasoa, eikä näin ollen luonnollisesti jaksa kiinnostaa vuosia taloutta seuranneita henkilöitä. Listaamani podcastit kuitenkin menevät mielestäni huomattavasti syvemmälle aiheisiin, ovat usein inspiroivia/motivoivia ja kestävät yleensä 30-70min.

Mutta sitten itse listaukseen. Olen pyrkinyt laittamaan podcastit jonkinlaiseen järjestykseen aihealueen mukaan. Normaalilla tekstillä kirjoitetut ovat sellaisia podcasteja joiden kaikki jaksot yleensä kuuntelen, eli omia suosikkejani. Vinoteksillä olevia kuuntelen harvemmin, mutta niistäkin löytyy yksittäisiä äärimmäisen hyviä jaksoja. Kaikki podcastit taitavat löytyä iTunesista, mutta itselläni on Android -puhelin, joten käytän kuunteluun pääsääntöisesti Sticheriä ja niiden podcastien kuunteluun joita en Sticheristä ole löytänyt käytän Podcast Addict ja SoundCloud -aplikaatioita. Ainakin ne podcastit joissa ei alla ole suluissa erityismainintaa löytyvät Sticherin kautta.


Makrotalous ja sijoittaminenMcAlvany weekly commentary (Podcast Addict)
Weekly monetary, economic and geopolitical news and events.

Adventures in Finance (Podcast Addict)
Taking you way beyond Wall Street, Adventures in Finance offers investing ideas, finance stories, lateral thinking and irreverent insights from some of the most brilliant minds in finance.
Macro Voices
A weekly financial podcast for professional finance, high net worth individuals, and other sophisticated investors.

The Meb Faber Show
Each week I’ll discuss the craft of investing, helping you uncover new and profitable ideas in the global equity, bond, and real asset markets. You can also expect to hear from some of the top investment professionals in the world as my guests.We Study Billionaires
We study billionaires and the books that influenced them the most. We teach our community what we learn.

Trend Following with Michael Covel (Podcast Addict)
Mr. Covel’s podcast is for those looking for alternative views on the market, those who are tired of hearing the same old stories told on CBNC and other traditional outlets. This is highly recommended if you are looking to expand your mind in investing. Mr. Covel has had some incredible guests, to include multiple Nobel Prize winners and world-famous investors.


Henkilökohtainen talous ja taloudellinen riippumattomuus


Radical Personal Finance is dedicated to giving you both the information and the actionable inspiration you need to significantly improve your life and lifestyle. I provide the tools you need to bridge the gap between your vision of your ideal lifestyle and the practical reality of where you stand today. Having a vision is great. But having the practical steps and tools to transform the vision into reality is even better.
I dissect the brains of some of the most well-respected fientists in the field to discover their techniques and strategies for achieving financial independence.
Join me for interesting and informative discussions on money, investing, and all things related to early retirement and financial independence!
A podcast about entrepreneurship, financial independence, and freedom

Experiments in Financial Independence

Afford Anything is a movement rooted in one idea: You can afford anything, but not everything — and that’s true not only for your money, but also your time, focus, energy and attention.
Valiant Growth is a blogcast on personal development that empowers you to earn self-esteem, build amazing relationships and achieve freedom!
Your journey to Freedom and Abundance, Financial Security, Early Retirement, Wealth, money and becoming a millionaire

Money Podcast covering personal finance, investing, money management and financial freedom.


Helping you make extra money, save more money, and spend your money wisely. All in an effort to help you fix your finances so you can build the life you want.

AsuntosijoittaminenReal Estate Investing and Wealth Building to Help You Get Bigger PocketsMuita sekalaisia


Tim Ferriss is a self-experimenter and bestselling author, best known for The 4-Hour Workweek.Juontaja lukee eri blogien (esim Mr. Money Mustache) yksittäisiä blogitekstejä ja jaksot ovat alle 10min pituisia.


Suomalaiset podcastit


Nordnet
Rahapodi (SoundCloud)
Nordnetin rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.Yle
Pörssipäivä (Podcast Addict)
Pörssipäivä summaa markkinatapahtumat ja katsoo osakekurssien taakse. Yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa hiotaan omat sijoitusstrategiat.


Kommenteissa saa mielellään jakaa löytämiään kuuntelemisen arvoisia podcasteja tai nostaa minun tekemästä listauksesta esiin omat suosikkinsa!

Oma Top7 Lista (En osannut päättää Top3 tai Top5 -podcasteja) 
Adventures in Finance
The Meb Faber Show
Macro Voices
McAlvany weekly commentary
We Study Billionaires
Radical Personal Finance
Mad Fientist

2 kommenttia:

 1. Kiitos kattavasta listauksesta! Itse olen vasta päässyt podcastien makuun ja mikäs sen parempaa kuin kuunnella motivoivia juttuja samalla kun saa liikkua luonnossa. Tästä siis heti kuunteluun menee pari itselläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä!

   Toivottavasti löydät mielenkiitoista kuunnteltavaa. Luonnossa liikkumisen ja matkustamisen lisäksi, kesäisin on myös erittäin mukavaa mennä terassille aurinkolaverille lämpöön makaamaan ja samalla kuunnella joitain hyvää podcastia. Täytyy vain olla varovainen, ettei raekuuro, lumi-, tai vesisade pääse yllättämään =D

   Poista