sunnuntai 31. toukokuuta 2015

db x-trackers ETF:t myllerryksessä, Osa 2.

Viime vuonna Deutsche Asset & Wealth Management muutti osan heidän tarjoamiensa db x-trackers ETF-tuotteden replikointitapaa synteettisestä (swap) fyysiseksi. Nyt tämä suuntaus tulee saamaan jatkoa, kun he aikovat kesäkuussa tehdä samanlaisen muutoksen viiteen muuhunkin ETF:ään.


Fyysinen replikointi on usein kalliimpaa toteuttaa, kuin synteettinen, mutta näyttäisi siltä, että TER tulisi laskemaan ainakin S&P500 Equal Weight ETF:ssä (suurin sijoitukseni) 0,3 prosentista 0,25 prosenttiin. Huomioitavaa on myös, että näiden ETF:ien ticker tulee muutoksen myötä muuttumaan.

Itse omistan listalta S&P500 Equal Weight ja Russell 2000 -ETF:iä, jotka yhdessä muodostavat Core-salkustani yli 60%.

Lisätietoja aiheesta

2 kommenttia:

  1. Mitenkäs tämä muutos käytännössä oikein tapahtuu? Katselin tuossa omaa XB4S sijoitustani ja se on nyt ollut pari viikkoa 0% kehityksellä nordnetissa. Pitäisikö sen siirtyä automaagisesti uuden tickerin alle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutoksen piti tapahtua kesäkuussa ja olen itsekkin ihmetellyt tuota XB4S:n muuttumattomuutta. DXS2 muuttui Nordnetissä XRS2:ksi ja kurssit päivittyvät normaalisti, mutta tosiaan tuo XB4S:n kurssi ei muutu, eikä myöskään ticker. Syytä tälle en tiedä, enkä kestoa. Nordnetilta tuli aiemmin viesti, koskien sähköisen kaupankäynnin keskeyttämistä muutoksen ajaksi, mutta tuo viesti on poistunut itsestään viestilaatikosta, enkä muista tarkkaan mitä siinä kerrottiin ajankohdasta.

      Poista