lauantai 4. helmikuuta 2012

Sijoitusten seurantaan muutos

Aika kulkee, tavat muuttuu ja mukana olisi pysyttävä. Olen koko eillisen päivän askarrellut Google spreadsheet taulukon kanssa. Tavoitteenani oli tehdä KTR -blogin ohjeiden avulla automaattisesti päivittyvä taulukko sijoitusten seurantaan ja pyrkiä luopumaan asteittain Excelin käytöstä.

Kiinnostuin kyseisestä mallista heti luettuani ohjeet, mutta aikaa pääsi kulumaan yli vuosi ennenkuin sain itseäni niskasta kiinni ja rupesin hommiin. Ohjeissahan kun puhuttiin html-koodeista, script-ohjelman tekemisestä ja muusta sellaisesta, niin pelkäsin etten muka osaisi. Kuitenkin ajatuksella ohjeet luettuani ja seuraten niitä step-by-step -tyyliin onnistuin. Taulukon ja grafiikan luonti salkun euromääräiselle arvolle oli helppoa, mutta yrittäessäni soveltaa ohjeita automaattisesti päivittyvään indeksituoton laskemiseen, jouduin kyllä tuskailemaan aika kauan. Eikä se itseasiassa toimi vieläkään täysin automaattisesti, vaan siihen joutuu puuttumaan käsipelillä.

 Taulukko on nyt kohtalaisessa kunnossa ja grafiikkaakin alkaa piirtyä. Syötin salkkuni jokaisen kuukauden viimeisenpäivän markkina-arvon ja pääomien lisäykset vanhasta Excelistäni tähän uuteen taulukkoon. Täten Spreadsheetissä näkyy salkkuni arvo- ja indeksoitutuottokehitys sijoittajaurani alusta alkaen (kesäkuu 2007). Nyt taulukko päivittyy automaattisesti joka päivä ja täten pystyn seuraamaan sijoitusteni kehittymistä entistä tarkemmin ja ennenkaikkea helpommin.

Pörssikurssit hain taulukkoon, pelkästään importHTML-koodia käyttäen. Osakkeiden- ja valuuttojen kurssilähteenä toimii Taloussanomat ja rahastojen osalta tiedot haen Seligsonin omilta sivuilta.

Ohje 1. - Taulukko
Ohje 2. - Grafiikka

Todella suuret kiitokset Kohti taloudellista riippumattomuutta-blogin kirjoittajalle näistä ohjeista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti