keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Tammikuu 2012 - kuukausikatsaus

Säästäminen

Vuoden ensimmäiseltä kuukaudelta jäi säästöön 1 100 euroa (36%). Säästösumma on itsessään ihan hyvä, mutta säästöprosentti on pieni, koska ostin uuden tietokoneen. Tämän mahdollisti hieman yli 3 000 euron nettotulot kuluneelta kuukaudelta. Näin suuria tuloja minulla ei ole koskaan aiemmin ollut, eikä nähtävästi ole usein tulossa jatkossakaan. Edellinen ennätys on viimevuoden lokakuulta n. 2 900 euroa. 

Sijoittaminen

Varallisuuden kehitys
Salkkuni tuotto oli + 7,92 %. ( + 10,7 % *). Uuden sijoituspääoman ja arvonnousun seurauksena salkkuni kohosi historiansa korkeimmalle tasolle 44 545 euroon. Käteisen osuus salkussa laski 18 prosenttiin. Ostin Konecranesia, Fortumia ja uutena yhtiönä pienen erän YIT:tä. Lisäksi tein 500 euron merkinnän Seligsonin kehittyvien maiden rahastoon.


( * varallisuuden kokonaiskasvu)


Salkun kehitys
Koska osakkeiden paino salkussani on noussut noin dramaattisesti ja markkinatilanne on edelleen hyvin epäselvä, aion hieman hillitä ostoja toistaiseksi. Pidän erittäin mahdollisena tammi- ja osinkorallin jälkeistä markkinaa laskusuuntaisena, joten vähintäänkin tuollainen 20 % käteispaino olisi suotavaa toistaiseksi. Tai ainakin kunnes saadaan uutta markkinainformaatiota, joka tukisi kestävää nousua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti