perjantai 11. marraskuuta 2011

Taloudellista menestystä rakentamassa - alkutaival

Olemme päättäneet vaurastua ja saavuttaa vankan taloudellisen aseman. Se ei kuitenkaan onnistu sormia napsauttamalla, vaan sen eteen on tehtävä töitä.  Kärsivällisyys on hyve, jonka tulee olla aina matkassa mukana.  Puhuttaessa taloudellisesta riippumattomuudesta lopullisena tavoitteena, täytyy meidän ymmärtää, että kyseessä on usean vuosikymmenen projekti. Alussa helposti tuntuu, että tulokset ovat laihoja. Ensimmäistä kymppitonnia ei meinaa millään saada kasaan, mutta rajan ylitettyä ei mene kauankaan, kun säästöjen summa onkin jo 20 000 €. Seuraava vaikeasti saavutettava rajapyykki on 100 000 euroa ja sitten jo miljoona. Tällöin useimpien kohdalla voidaankin jo puhua taloudellisen riippumattomuuden saavuttamisesta.

Alkuun pääseminenhän on tunnetusti se vaikein osuus, mutta kun oppii taloudellisen menestyksen kaavan, on meillä edessä positiivinen syöksykierre, jota edes Hetemäen verotustyöryhmät eivät pysty pysäyttämään. Mikäli meillä on kunnianhimoiset pitkänaikavälin tavoitteet, on tärkeää asettaa itselleen välietappeja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi veloista eroon pääseminen, ensimmäisen vuokra-asunnon ostaminen tai 10 000€:n arvoinen osakesalkku. Mitkä itsestä vain tuntuvat sopivilta lyhyen- tai keskipitkänaikavälin tavoitteiksi. Näiden avulla voimme mitata tavoitteemme etenemistä ja saada tärkeitä onnistumisen kokemuksia. Matkasta vapauteen tulee myös nauttia, eikä tavoitteen saavuttaminen tuntuisi lähellekään niin upealta, jos se annettaisiin meille tarjottimella.

Tärkeintä on toimeen ryhtyminen. Ei riitä, että perustat itsellesi oman työryhmän pohtimaan asiaa ja antamaan lausuntoja. Suunnitelmat on pantava toteen! Mitä pikemmin, sitä parempi, koska myös talouselämässä käy niin, että varhainen lintu sen madon nappaa.  Äläkä pentele mene unohtamaan sitä korkoa korolle –ilmiötä! Tässäpä teille vaikka pieni yksinkertainen lista asioista, joita voitte lähteä toteuttamaan välittömästi:

  1. Kirjoita omat (taloudelliset) tavoitteesi paperille
  2. Ala pitämään tarkkaa kirjaa tuloistasi ja menoistasi, vaikkapa Excelin avulla
  3. Tuki vuotavat rahahanat ja säästä (lopeta lehtitilauksia, kilpailuta yrityksiä, luovu autoilusta…)
  4. Hae kirjastosta inspiroiva sijoittamista käsittelevä kirja (esim.kassavirtakvadrantti, 4 tunnin työviikko)
  5. Hanki lisätuloja (sivutyö, pullojen keräys, turhien tavaroiden myyminen…)
  6. Opiskele hieman raskaampia sijoitus- ja talousoppaita (Pörssiraamattu, Paras sijoitus)
  7. Tee itsellesi kirjallinen sijoitussuunnitelma
  8. Ryhdy sijoituspalveluja tuottavan yrityksen asiakkaaksi (esim: Seligson, Nordnet)
  9. Aloita sijoittamaan
  10. Opiskele lisää, kehity ja nauti kyydistä!


Tahdon voimalla me tulemme niittämään menestystä ja pääsemään unelmiimme käsiksi. Mikäli tahtotilamme vain on riittävä, voimme saavuttaa aivan uskomattomia asioita, joista useimmat eivät uskalla edes haaveilla. Älä sido itseäsi vanhentuneilla ja ahdasmielisillä olettamuksilla, vaan anna itsellesi siivet.

Think Big and live your dream! (Artikkelin kuvat: Freedigitalphotos, graur razvan ionut, Salvatore Vuono)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti