sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Rahaneuvoksen kirjanpitotaulukko 2012

Rahaneuvos tulee julkaisemaan lähiaikoina uuden 2012 Excel-kirjanpitotaulukon. Taulukko on suunniteltu erityisesti säästäjän tarpeet huomioiden ja siintä on pyritty tekemään mahdollisimman käyttäjä-ystävällinen.


Yleisnäkymään käyttäjän tarvitsee kirjoittaa vain aloitus saldo, sekä vaaleanvihreisiin soluihin tulot ja vaaleanpunaisiin soluihin menot. Taulukko laskee loput itse.  Mikäli kuukauden menot ovat suuremmat, kuin tulot muuttuu kuukauden yhteenvetosolu punaiseksi ja tilanteen ollessa toisin päin on solu vihreä. Näkymästä näet kätevästi erikseen jokaisen kuukauden säästämisasteesi prosenteissa.. Oikeassa alareunassa on myös isolla se summa paljonko sinulla on rahaa käytettävissäsi.


Mikäli sinulla on suunniteltuna jokin summa, jonka haluat säästää vuoden aikana, on taulukossa siihen kätevä seurantatyökalu. Kirjoitat vain euromääräisen tavoitteesi diagrammin yläpuolelle, niin pääset seuraamaan kuukausikohtaisesti etenemistäsi kohti tavoitetta. Oikealta näet myös paljonko olet jo säästänyt ja miten paljon olisi vielä säästettävä.
Tulot -osiosta näkee eri tulonlähteiden jakautumisen vuositasolla ja kokonaistulojen jakautumisen kuukausittain.

 Menot osioon on taas koottu menojen jakautuminen eri luokkiin vuositasolla, sekä menojen kuukausivaihtelut.Taulukko on jo lähes käyttövalmis, mutta koska se on tehty nopealla aikataululla tämänpäivän aikana, on todennäköistä että sieltä löytyy vielä virheitä. Tämän takia haluan rauhassa tutkia sen vielä lävitse ja yrittää korjata havaitsemani virheet.Ottaisin myös mielelläni palautetta ja kehitysehdotuksia vastaan.

6 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä. Täytyy varmaan vaihtaa oma purkkaviritykseni tähän. :P

  Hyvältä näyttää myös blogi. Seurantaan menee. :)

  VastaaPoista
 2. Jotenkin loogisempaa olisi jos tuo yhteensä-sarake olisi oikealla puolella, joulukuun jälkeen aikajärjestyksen mukaisesti... :) Selitteet voi edelleen olla koko höskän vasemmalla puolella.

  Muuten näyttää tosi hyvälle! Kiitos kun jaksat väsätä Excel-taulukkoa "kaikille".

  Jos tämä kommentti ilmaantuu kahdesti niin sitten sivu bugittaa :P

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut ettei systeemi toimi jos ei laita jokaikistä tilitapahtumaan talteen Exceliin. Tuossa taulukossa pitäisi kuukausittain ynnäillä jossain muualla erikseen esim. autoiluun menevät tilitapahtumat ja lisätä summa Autoilu-sarakkeeseen?

  Entä jos kustannuksia maksetaan luottokortilla? Pitäisi palastella lisää? :)

  VastaaPoista
 4. "Olen huomannut ettei systeemi toimi jos ei laita jokaikistä tilitapahtumaan talteen Exceliin. Tuossa taulukossa pitäisi kuukausittain ynnäillä jossain muualla erikseen esim. autoiluun menevät tilitapahtumat ja lisätä summa Autoilu-sarakkeeseen?"

  Itse olen käyttänyt Excel-kirjanpitoa (eri taulukko) tammikuusta alkaen ja kirjannut joka ikisen sentin siihen ja mielestäni se on toiminut erittäin hyvin. Tätä ynnäilyä ei tarvitse tehdä muualla, koska excelihän on nimenomaan taulukkoLASKENTA -ohjelma, eli voit tehdä laskutoimituksen solunsisälle esim:

  =50,8+78,6+12,5

  Kehotan jokaista, muokkaamaan tekemääni taulukkoa omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Esimerkiksi jos haluaa tarkastella, jotain tiettyä menoerää mitä en ole hoksannut itse taulukkoon kirjoittaa, voi jonkin toisen menoeränkorvata sillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kehotan jokaista, muokkaamaan tekemääni taulukkoa omiin tarpeisiinsa sopivaksi."

   Aioinkin tätä kysyä, että pystyykö taulukkoa muokkaamaan, mutta siihen tulikin sopasti vastaus... ;)

   Poista
 5. Hyvältä vaikuttaa näin pikaisesti katsottuna, mutta tuo ulkoasu on aivan kaamea. Eikä asettelu ole oikeiden standardeiden muikainen.

  VastaaPoista