maanantai 7. marraskuuta 2011

Onnistumisen taito

Jokainen meistä haluaa onnistua elämässään ja niissä asioissa joihin ryhtyy. Silloin tällöin tulee kuitenkin vääjäämättä mutkia matkaan, mutta niistä ei tule lannistua. Vastoinkäymiset tulee ottaa vastaan itseään kasvattavina ja vahvistavina tapahtumina, jotka vain antavat lisää puhtia omia päämääriään kohti. Mikäli onnistuisimme jatkuvasti, se turruttaisi meidät, emmekä osaisi enää nauttia niistä voiton hetkistä. Neuvot lasten altistamisesta epäonnistumisille ovat järkeenkäypiä ja suotavia. Elämässä tulee olla laskuja ja nousuja.  Tämähän sitä elämää juuri on.

Renjith Krishnan, Freedigitalphotos.net
Jotta onnistuisimme, emme voi vain laittaa käsiä ristiin ja toivoa parasta. Meidän ja ennen kaikkea juuri sinun on otettava itseäsi niskasta kiinni. Sinun tulee keskittää voimavarasi niihin asioihin, joita todella haluat. Älä ole pessimisti ja nöyrä, vaan aseta tavoitteesi korkealle ja aloita oman elämäsi noususuhdanne. Volatiliteetti voi välillä olla kovaakin, mutta kunhan pidät positiivisen asenteen yllä ja tavoitteesi mielessä olet menossa oikeaan suuntaan. Muista, että elämä on täynnä mitä mielenkiintoisimpia reittejä ja ne löytää, kunhan pitää vain silmät ja mielen avoimena, eikä torppaa hölmöimmiltäkään kuulostavia ideoita heti kättelyssä.

Scottchan, Freedigitalphotos.net


Muista että vain sinä tiedät mitä elämältäsi haluat, eikä muiden mielipiteillä ole mitään väliä elämän suuria suuntaviivoja piirrettäessä. Visualisoi mielessäsi tilanne johon tähtäät ja näe itsesi siellä. Ajattele tavoitteitasi päivittäin ja tee niiden eteen aina jotain. Aivan pienikin askel merkitsee, ainakin usea pieni askel. Älä siirrä asioita huomiselle, vaan aloita heti. Vahvakin inspiraatio haihtuu ajan myötä!

Itselläni on eräs suuri haave ja tavoite. Minulla oli äsken mahdollisuus toteuttaa se, mutta olin siirtänyt valmisteluja pitkän aikaa ja keskittynyt johonkin aivan muuhun. Olin ajatellut, että kyllähän se asia lutviutuu ja huomennahan on paremmin aikaa. Pelkäsin myös epäonnistumista ja siksi en uskaltanut harjoitella. Sitten koitti se päivä, jolloin minun tuli näyttää mihin kykenen. Epäonnistuin kymmenien ihmisten edessä. Yksi elämäni suurimmista haaveista lipui ohitseni muutamassa minuutissa. Yllätyin kuitenkin itsestäni, koska en jostain syystä ollut niin pettynyt, kuin olisin voinut kuvitella. Kiroilin mielessäni useampaan kertaan itselleni. En kuitenkaan toruakseni, vaan kerätäkseni tarmoa uuteen yritykseen. SEURAAVALLA KERRALLA MINÄ P*RK*LE ONNISTUN. S**T*NA MUSTA TULEE NIIN HYVÄ, ETTEI KENELLEKKÄÄN JÄÄ EPÄSELVÄKSI ONKO MUSTA TOHON! Aggressiivisuuskin on positiivista, kunhan sen kohdentaa oikein ;)

Älä odota ihmettä. Olet itse ihme.
-Henry Miller

2 kommenttia:

 1. "Muista että vain sinä tiedät mitä elämältäsi haluat, eikä muiden mielipiteillä ole mitään väliä elämän suuria suuntaviivoja piirrettäessä."

  Monet tekevät "tavoitteensa" pitkälti yhteiskunnan asettamien mallien mukaan..

  Suurimmalla osasta ihmisistä ei ole edes tavoitteita vaan he yksinkertaisesti hyväksyvät surkean olemassa olonsa.

  "Näinhän se on kaikilla aina mennyt ja näin sen kuuluukin mennä.. Elämässä kärsitään ja palkkiot ehkä saadaan tuonpuoleisessa.. Ei varmasti kyllä silloinaan?"

  Koulutus, armeija (sukupuolirasismin takia vain miehille), vahinkolapset, nalkuttava ylipainoinen feministi vaimo, liian iso asunto, muutama auto perheelle, kesämökki, oman terveyden ja ulkonäön järkyttävä romahdus, 50 vuoden masentava ura, velkaa lähes eläkeikään, mahdollisesti kuolema ennen pienen eläkkeen saamista.

  Asiat voi tehdä toisinkin kun noudattaa Rahaneuvos blogin menetelmää:

  "Omaan talouteen tulisi suhtautua kuten yrityksen pyörittämiseen - on pidettävä kulut kurissa ja luotava kasvavaa positiivista kassavirtaa"

  Näin voi lähteä Oravanpyörästä pois alle 10 vuoden työnteolla.. 9 vuotta töitä 20 600 euroa säästöön vuodessa, tuottoprosentti 6%.

  Varallisuus 9 vuoden jälkeen hieman yli 250 000 euroa. Enemmän kuin tarpeeksi minimalistista elämäntyyliä suosivalle.

  t. Minimalisti

  VastaaPoista
 2. Yhteiskunnan antamiin malleihin juurrutaan pienestä pitäen, koska me kasvamme järjestelmään ja tutkimme sitä sisältä, emme ulkoapäin. Meille annetaan selvät normit ja ohjeet miten elämämme tulisi rankentaa. Aina joku pyrkii vaikuttamaan omiin päätöksiimme.

  Yksinkertaistetut elämänkerrat ovat surullisen hupaisaa luettavaa. Ihminen on lähes koko elämänsä kahleissa ja oma päätösvalta on rajoitettu aina synnytyslaitokselta polttouuniin saakka.

  Jos kaikki ajattelisivat aina pelkästään yhteiskunnan ja muiden ihmisten etua omalla kustannuksellaan, niin olisiko Telluksella yhden ainoatakaan aidosti onnellista ihmistä?

  Yhteiskunta ympärillämme sitoo meitä jo aivan riittävästi, ei sidota itseämme enempää. Kulutuslaina jos mikä on nykyajan kaulapanta.

  Muistetaan kuitenkin se kultainen keskitie. Ei orjasta tarvitse tulla itsekeskeistä maailmanvaltiasta, jotta hän olisi onnellinen ja vapaa. Muiden auttamiseta saa itselleen paljon iloa ja mielihyvää. Yhdessä voimme rakentaa paremman huomisen!

  VastaaPoista