lauantai 2. kesäkuuta 2012

Toukokuu 2012 - Kuukausikatsaus

Säästäminen

Toukokuussa onnistuin tekemään uuden henkilökohtaisen ennätyksen! Tililleni tupsahtivat elämäni ensimmäiset täydet kesälomarahat ja kun takana oli vielä ylitöitä, niin palkka oli sen mukainen. Totuttuun tapaan, kulutukseni pysyi kuitenkin normaalilla tasolla, joten kohonneet tulot satoivat suoraan säästöön. Näin ollen säästöprosentiksi muodostui 71 %, mikä tarkoittaa 2 600 euroa. 

Sijoittaminen

Salkkuni tuotto oli  -11,20%, kun vertailuindeksini tuotto oli -10,87%. Hävisin vertailuindekksilleni jonkin verran, mutta kun tarkastellaan salkkuni koostumusta, niin totuus on paljon rumempi. Käteisen paino salkussani on nimittäin 41 %, joten jos haluaisi vertailla pelkän osakeposition tuottoa, niin tappio olisi todella suuri. Tämän ei tosin pitäisi yllätys olla, koska salkkuni osakkeet ovat sangen syklisiä.

Salkun indeksoitu tuotto
Salkkuni sisältö
Muutosvaihe
En ole vielä aloittanut indeksituotteiden ostamista, vaan kaikki ostot ovat toistaiseksi jäissä. Omistamani osakkeetkin ovat lasketeet sen verran paljon ja ovat perstuntumaltani halpoja, joten myyminenkään ei oikein houkuttele. Tunnelmani ovat siis niin sanotusti odottavat. Pidän todennäköisenä markkinoiden laskun jatkumista, mutten uskalla marrkinoilta kokonaan poiskaan olla, vaikka tarkoituksenani onkin suorien osakesijoitusten myyminen. Erityisen houkuttelevana näen tällähetkellä Venäjän osakemarkkinoiden arvostuksen ja sinne aionkin ensimmäisten ostojen joukossa iskeä.

Kaiken avain on kärsivällisyys. Kananpojankin saa vain hautomalla munan... ei rikkomalla sitä.
- Arnold Glasgow -

2 kommenttia:

 1. Kannattaako tuota vertailuindeksiä verrata joka kuukausi? Mielestäni vuosittainen vertailu kertoisi enemmän. Hieno homma tuo säästöennätys ja antaa varmasti motivaatiota jatkossakin. Itselläni meni taas ihan toisin tavoin, mutta retkahduksia tietysti välillä sattuu kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eipä tuolla indeksivertailulla kuukausitasolla ole juuri muuta kuin viihteellistä arvoa. En sitä omissa kirjanpidoissakaan ole eritellyt, vaan ainoastaan vuositasolla, kuten yläpalkista löytyvästä tuotto -sivulta voi nähdä.

   En aio tälläisiä kuukausikatsauksiakaan säännöllisesti tehdä. Kvarttaaleittain tehtävää raportointia voisi harkita.

   Tsemppiä sinulle ja sinun tavoitteillesi! Pienehköt retkahdukset on ok, kunhan ne on "yksittäistapauksia", eikä toistuvaa itsellensä valehtelua =D

   Poista